Blag

Tá córas scórála an Chomhlachais Caife Speisialtachta (SCA) measartha nua, ag tosú i 1982. Ba é an cuspóir ná caife speisialtachta a dhifreáil ó chaife tráchtála agus bealach a chruthú chun cáilíocht caife a mheas. Cruthaíodh an córas agus é ar intinn cupáil a dhéanamh níos comhsheasmhaí agus níos iontaofa. Bhí sé i gceist freisin go mbeadh sé níos éasca cumarsáid a dhéanamh faoi chaife, go háirithe maidir le ceannach agus díol.

Cé go bhfuil aithne mhaith ar an gcóras agus go n-úsáidtear go forleathan é, is fiú fós a mhíniú cén fáth ar cruthaíodh é.

Scóráiltear caife le linn cupála, agus is é sin an gníomh a bhaineann le samplaí grúdaireachta ar a dtugtar “cupáil” a ullmhú agus a mheas, ag baint úsáide as próiseas grúdaireachta speisialta.

Tá beagnach 450 comhdhúile blas ag an gcaife (an deoch, ní na pónairí). Blaiseadh gairmithe caife le “léarscáil teanga” ina n-intinn, ní úsáideann siad na bachlóga blas ar a dteanga. Bíonn blas milis agus saillte ar bharr na teanga, bíonn blas searbh agus searbh ar na taobhanna agus bíonn blas an chúl umami.

Go ginearálta baineann modh cupála SCA le sé chupán caife a bhlaiseadh láithreach. Úsáideann gach cupán 7 ghram de chaife meilte agus 125 gram uisce, a théann géar ar feadh ceithre nóiméad sula dtosaíonn tú ag blaiseadh. Toisc go n-úsáidtear an méid céanna uisce do gach cupán, beidh an céatadán eastósctha éagsúil ag brath ar cé chomh mín nó chomh garbh is atá an meileann. Chun é seo a chur san áireamh, úsáideann cupóirí socruithe meilte éagsúla do gach sampla.

Aroma Pointí Measúnaithe an GÉS: scála 0.25 le 10 bpointe ar a mhéad.

Blas: scála 0.25 le 10 bpointe ar a mhéad.

Iarbhlas: scála 0.25 le 10 bpointe ar a mhéad.

Aigéadacht: scála 0.25 le 10 bpointe ar a mhéad.

Corp: scála 0.25 le 10 bpointe ar a mhéad.

Iarmhéid: scála 0.25 le 10 bpointe ar a mhéad.

Glanadh: scála 2 phointe le 10 bpointe ar a mhéad.

Milseacht: scála 2 phointe le 10 bpointe ar a mhéad.

Comhionannas: scór 2 phointe le scór uasta de 10 bpointe.

Ginearálta: scála 0.25 le scór uasta de 10 bpointe

Déantar lochtanna caife a mheas freisin. D’fhéadfadh go n-áireofaí orthu seo coipeadh, feanól, fungas, taint cheimiceacha, nó tainteanna eile a laghdaíonn cáilíocht agus glaineacht na dí.

Déine lochtanna: Lúide 2 phointe le haghaidh fabht a íslíonn cáilíocht agus glaineacht.

Lúide 4 phointe ar locht láidir – ceann a dhéanann dochar mór do cháilíocht agus glaineacht an chupáin.

Úsáidtear córas scórála caife GÉS i gcomórtais Ní úsáidtear córas GÉS le haghaidh cúpála amháin, baintear úsáid as córas scórála GÉS le linn na hiomaíochta freisin, áit a n-úsáidtear é mar mhodh chun caiféanna éagsúla a mheas ar scála oibiachtúil, beag beann ar a gcáilíochtaí suibiachtúla. bhfuil. Is léir go bhfágann sé seo go mbíonn sé níos fusa do bhreithiúna teacht ar chomhdhearcadh faoi na caiféanna a blaiseadh is fearr, agus ar cheart pointí a bhronnadh orthu mar sin.

Tá sé tábhachtach a mheabhrú, áfach, nach bhfuil aon scórchárta foirfe caife ann. Deartar gach cairt scórála le sainchuspóir san áireamh agus is fearr a oireann do chásanna áirithe. Mar shampla, tá an chairt scórála SCA iontach chun barraí a mheas agus barra comhchosúla a chur i gcomparáid lena chéile, ach níl sé chomh feiliúnach chun críocha róstadh agus grúdaireachta.

Baill de SCAE agus SCA ó 2004 i leith.

Is é an Specialty Coffee Association (SCA) an cumann trádála caife is mó ar domhan. Tá ballraíocht dhomhanda aige de dhaoine aonair agus de chuideachtaí a bhfuil baint acu leis an tionscal caife speisialtachta, lena n-áirítear róstaeir agus miondíoltóirí. Tá sé mar aidhm aige sármhaitheas i gcaife a chur chun cinn agus inbhuanaitheacht a fheabhsú trí oideachas, taighde, oiliúint agus eolaíocht.

Tá an GÉS bunaithe sna SA ach tá oifigí aige ar fud an domhain. Feidhmíonn sé an Institiúid Cáilíochta Caife, a sholáthraíonn oiliúint agus acmhainní oideachais do ghairmithe ar fud an tslabhra soláthair, ó fheirmeoir go barista, chomh maith le cláir deimhniúcháin a thairiscint do gach céim de tháirgeadh, ullmhú agus riar caife.

Á sheoladh

Amanna Seachadta (Éire)?

Déanaimid seachadadh ar fud na tíre ó Luan go hAoine (saoire bainc san áireamh). Tá foireann caifé gasta againn, a phacálann agus a sheachadtar d’orduithe chuig do dhoras laistigh de 1 - 2 lá oibre, ionas nach mbeidh tú ag fanacht fada. Déantar seachadtaí trí sheirbhís seachadta tríú páirtí, An Post

Cad é mo stádas ordú? Conas is féidir liom mo chuid orduithe a rianú?

Déanann An Post seachadtaí. Mar sin féin, is féidir leat d’orduithe a rianú anseo nuair a bheidh deimhniú faighte agat go bhfuil d’ordú amuigh le seachadadh: https://www.anpost.com/Post-Parcels/Track/Search

An féidir liom a bhailiú go pearsanta

Ar an drochuair níl caiféanna fisiceacha ar bith againn faoi láthair ach tá súil againn go dtiocfaidh athrú air sin go luath.

Orduithe

Ag déanamh eagarthóireachta ar d'ordú?

Níl le déanamh ach dul i dteagmháil linn trí gmnftproject@gmail.com nó trínár mbealaí sóisialta agus cuir in iúl dúinn na hathruithe is mian leat a dhéanamh. Mura bhfuil sé pacáilte fós, ba cheart go mbeimis in ann coigeartuithe a dhéanamh duit. Mar shampla, má chuir tú an seoladh mícheart isteach nó má theastaíonn uait do thalamh caife ina ionad sin, cuir in iúl dúinn agus cabhróimid leat.

Tuairisceáin

Tá súil againn go mbeidh tú sásta le do cheannach. Mar sin féin, má bhraitheann tú go bhfuil sé riachtanach earra neamh-mheatacha a thabhairt ar ais, tá sé mar aidhm againn an próiseas tuairisceáin a dhéanamh chomh simplí agus is féidir. Ar chúiseanna sláinte agus sábháilteachta, ní féidir le Tionscadal Good Morning Project glacadh le táirgí bia a thugtar ar ais. Déan teagmháil linn le do thoil ag gmnftproject@gmail.com. Beidh ort na hearraí a thabhairt ar ais, gan oscailt agus mar nua, le cóip de do shonrasc bunaidh, trí Sheachadadh DPD.

Earraí lochtacha

I gcás mí-ámharach earraí a bheith lochtach nó damáiste á n-iompar, cuireann Good Morning Project an rogha ar fáil maidir le hathsholáthar nó aisíocaíocht iomlán lena n-áirítear aon chostais postais a thabhaítear. Is féidir earraí a chur ar ais trí do sheirbhís poist den scoth.

Pónairí Caife

Cad é an difríocht idir Espresso agus Scagaire Caife?

Tá ár gcaife an-ilúsáideach agus is féidir leo oibriú leis na modhanna grúdaireachta coitianta go léir. Cuirimid ár gcaife ar fáil duit freisin do gach ceann de na modhanna grúdaireachta seo.

Oibríonn Single Origins go hiontach ar aon mhodh grúdaireachta scagaire a bhuíochas dá n-aromas agus blasanna bríomhar, go háirithe an V60Chemex . Maidir le haon trealamh Sage nó Espresso, molaimid duit dul le haghaidh pónairí atá dírithe ar Espresso le haghaidh blas níos cothroime agus níos réidh. Breathnaigh ar ár n-treoraithe brew agus ár dtreoir rósta chun tuilleadh a fhoghlaim. Oibríonn ár Mella Espresso Blend iontais le Sage.

Roghnú an meileann caife ceart

Cuirimid ár gcaife go léir a mheilt duit le haghaidh gach modh grúdaireachta (Moka Pot, Espresso, Aeropress, Chemex, French Press agus V60). Ar mhaithe le húire, má tá meaisín espresso baile agat, molaimid duit pónairí slána a cheannach i gcónaí. De bharr an méid, más leannán scagaire tú, is féidir linn an caife a mheilt ag brath ar do mhodh grúdaireachta.

Cá bhfaighidh mé do threoracha brew?

Is féidir leat gach rud speisialtachta, bunús aonair, méid meilte agus caife a bhaineann lenár mblag a fháil anseo

Rósta Caife

Cé chomh Úra atá do chaife?

Gach lá, tá ár gcaife rósta go breá le hordú ónár spás comh-rósta, rud a chiallaíonn, tar éis tréimhse scíthe leordhóthanach (1 seachtain), táimid tar éis é a uainiú ionas go sroicheann sé ar do dhoras ag an am foirfe chun brew. . Suaimhneas beag ach gan a bheith ró-iomarca ionas go mbeidh an úire aramatach foirfe agat do do ghrúdlann.

Cé chomh fada is féidir liom taitneamh a bhaint as mo chaife tar éis róstadh?

Molaimid ár gcaiféanna a ghrúdú ó suas le 3 mhí tar éis an dáta rósta. Tá an dáta rósta agus na dátaí is fearr roimh lipéadaithe ar chúl ár dtáirgí caifé go léir. Ar mhaithe le húire, má tá meaisín espresso baile agat, molaimid duit pónairí slána a cheannach i gcónaí. De bharr an méid, más leannán scagaire tú, is féidir linn an caife a mheilt ag brath ar do mhodh grúdaireachta.

Síntiúis Caife

Cad é an t-aon tionscnamh rothlach rothlach?

Lig dúinn iontas a thabhairt duit le caife Bunús Aonair nua gach mí! Cuimsíonn ár síntiús Roasters Rotation rogha mór de chaife speisialtachta ó ar fud an domhain ach amháin má dhéanann siad iarracht ghníomhach chun inbhuanaitheacht a chur chun cinn sa tionscal agus go n-íocann siad go cothrom lena bhfeirmeoirí.

Cad iad na síntiúis ar cheart dom clárú dóibh?

Ar dtús, roghnaigh cén modh/trealamh grúdaireachta ar mhaith leat a úsáid. Cuirimid roinnt roghanna éagsúla ar fáil ag brath ar an meaisín, minicíocht, réigiún, srl. Molaimid an síntiús tionscnaimh aonair a roghnú má tá fonn ort ár gcaife is déanaí a thriail agus is fearr leat an caife scagtha ach mura bhfuil uait ach soláthar leanúnach caife álainn, táimid ag iarraidh. le fios duit ár rogha dip ádh rósta a roghnú.

Do shíntiús a bhainistiú

Is féidir leat do shíntiús a leasú, a chur ar sos nó a chealú am ar bith má tá tú ar ár múnla rollach síntiús trí logáil isteach ar do chuntas nó dul i dteagmháil linn ag gmnftproject@gmail.com

Ag athrú do shíntiúis

Seolfaimid do shíntiús amach ar bhonn seachtainiúil, dhá uair sa tseachtain nó go míosúil, ag brath ar do rogha. Is féidir leat freisin do chineál síntiúis, sceideal seachadta, meileann nó toirt caife a choigeartú trí logáil isteach ar do chuntas nó teagmháil a dhéanamh linn ag gmnftproject@gmail.com

Good Morning Project Coffee Roasters

Cad é Tionscadal Maidin Mhaith?

Níl maidin ann do chách agus tá sé ceart go leor! Tá sé mar aidhm ag Tionscadal Maidin Mhaith do lá a chur in oiriúint agus tús a chur le cupán amháin dár gcaiféanna speisialtachta!

Ní róstaimid ach an caife speisialta is fearr ó ar fud an domhain ag ár rósta i gCorcaigh. Faightear ár gcaife go heiticiúil agus go hinbhuanaithe chun a chinntiú go n-íoctar go maith leis na feirmeoirí, agus ár lorg carbóin á laghdú ag an am céanna. Agus úsáid á baint againn as pacáistíocht in-athchúrsáilte nó in-mhúirín amháin ba mhaith linn a chinntiú go bhfuil ár lorg carbóin chomh beag agus is féidir, toisc go bhfuil inbhuanaitheacht mar chroílár againn.

Tar éis 20 bliain sa spás bia agus dí ag tógáil brandaí domhanda, táimid ar bís ár bpaisean agus ár ngrá don chaife a thabhairt chuig an domhan. Táimid bródúil as an gcaife speisialtachta is fearr a thabhairt chuig do chupán. Is rud é caife a nascann daoine ó gach cearn den domhan agus táimid bródúil as ár gcaife speisialtachta a thabhairt chuig do chupán.

Bain sult as maidin mhaith inniu ach do chaife de bhunadh singil Good Morning Project a ordú inniu!

Fan ar an eolas