good morning project keto coffee

Cad atá le Im sa Chaife?

Seans gur feist phraiticiúil é “Im i do chaife maidine”, ach is cuid de threocht aiste bia sláinte é le lucht leanúna ollmhór agus dílis: caife Keto nó go simplí, caife im. Inniu beimid ag féachaint ar cad caife keto is é sin, conas a tháinig sé coitianta, agus cad is féidir leat a bheith ag súil as a blas agus uigeacht.

Cad é Keto Coffee?

Is fealsúnacht bia é aiste bia cetaigineach, nó "keto" a dhíríonn ar na buntáistí sláinte a bhaineann le bianna ard-saill, saibhir i próitéine agus íseal-carbaihiodráit a ithe, rud a d'fhéadfadh, le himeacht ama, a chur ina luí ar an gcomhlacht siopaí saille a dhó. le haghaidh fuinnimh seachas siopaí carb.

Ciallaíonn cleachtadh aiste bia keto go mór táirgí bia carb-trom a sheachaint i bhfabhar cinn a bhfuil saille sláintiúil acu. Tagraíonn “Keto coffee,” mar sin, de ghnáth do dheochanna caife ina gcuirtear foinse saille le caife neamh-mhilsithe seachas ceann a bhfuil níos mó siúcra ann: Uachtar trom, im, ola MCT, nó ola cnó cócó, mar shampla, in ionad leath agus leath nó bainne.

Nuair a thagann sé chun foghlama conas caife a dhéanamh stíl keto, is gá 1 go 2 spúnóg bhoird de fhoinse saille; níl sé mar an gcéanna le latte a dhéanamh le im leáite in ionad bainne.

Féadfaidh daoine nach bhfuil cur amach acu ar an gcleachtadh a srón a iompú suas air. Fós féin, tá an modh chun im soiléirithe a chur le caife ann ón 9ú haois san Aetóip - áit bhreithe an chaife. Ina theannta sin, i go leor cultúir, is coitianta substaintí seachas bainne a chur le caife: uaireanta cuirtear uibheacha le caife sa tSualainn, is minic a chuirtear custard eggy le deochanna caife i Vítneam, agus deochanna eile cosúil le tae ime a tháinig sa Tibéid. Agus cuimhnigh, espresso con panna, nó an espresso lámhaigh ar a bharr le huachtar bhuailtí, tá sé príomhshrutha go leor i measc na n-óltóirí caife le bheith ar fáil ag aon siopa caife slabhra: Agus níl im chomh fada sin amach ó uachtar trom buailte!

Conas a d'Éirigh É Coitianta?

Is éard is “ketosis” ann an próiseas a dhéanann an corp nuair a bhíonn aiste bia cetaigineach á spreagadh aige, ina ndéantar saill seachas carbaihiodráit a thiontú ina bhreosla. Toisc go bhfuil an comhlacht ag dó saille seachas é a stóráil, is minic a tharlaíonn meáchain caillteanas. Má chuirtear bianna ar mhórán próitéine leis, is féidir leis an úsáideoir mothú níos iomláine a fháil freisin, rud a chuireann le meáchain caillteanas. Trí im a chur leis in ionad siúcra, is féidir le hóltóirí caife a gcuid caiféin a shocrú agus iad ag cloí lena n-aiste bia ketogenic.

Sna 1970í, d'éirigh le troscadh agus aistí bia keto fadanna aiste bia a raibh an-tóir orthu ar imeall (cuimhnigh go raibh na 70idí mar phríomh-am cultúir aiste bia sna SA), agus scríobhadh leabhair agus treoracha ag spreagadh daoine chun deireadh a chur leis na aistí bia íseal-saill don mhalairt iomlán. . Sna 2000í, áfach, tháinig athbheochan ollmhór ar aistí bia keto a bhuíochas go príomha leis an éileamh a bhí ar an Atkins Diet, foirm de aiste bia ketogenic a scríobh an Dr. Robert Atkins den chéad uair i 1972 agus a athbheochan i 1999 le leabhar ar a dtugtar an Dr. Atkins' Diet Revolution .

Tháinig an Atkins Diet chun suntais le daoine cáiliúla i rith na 2000í luatha, agus lean an treocht keto ag an bhfiontraí Meiriceánach David Asprey, forbróir an Bulletproof Diet. Sa bhliain 2009, d'fhoilsigh Asprey a chéad oideas do dheoch caife ime, spreagtha ag a thaithí ag ól tae yak im sa Tibéid. A bhuí le tionchar Asprey agus a stuama margaíochta, ní fada go raibh muid ag dul chuig na rásaí keto coffee!

Cé go n-úsáidtear an aiste bia ketogenic inniu ar chúiseanna éagsúla - lena n-áirítear meáchain caillteanas, mar a pléadh, agus cur le feidhmíocht lúthchleasaíochta - ba chóireáil choitianta é do diaibéiteas san 18ú agus 19ú haois. Ag tosú sna 1920idí, baineadh úsáid as aistí bia cetaigineacha chun titimeas a rialú, go príomha i leanaí. Cuirtear saill in ionad carbs, a athraíonn an comhlacht i glúcóis, le saill, a thiontú ina chomhlachtaí cetóin agus a léirigh gníomhaíocht urghabhála laghdaithe.

Cad a Bhlaiseann Sé Cosúil?

Mar sin cad a dhéanann Keto blas caife mhaith? Ag brath ar an méid a chuireann tú leis an gcaife agus cén modh brew is fearr leat i measc go leor fachtóirí eile, d'fhéadfadh do thorthaí deiridh a bheith éagsúil, cé go n-athróidh an chuid is mó de na foinsí saille a úsáideann óltóirí caife im go coitianta uigeacht an leachta go rud éigin níos slaodach agus uachtar.

Tá blas trópaiceach níos doiléire ag ola cnó cócó le caife, agus is féidir le him nóta milis-milis atá beagnach nutty a chur leis. Is beag blas inaitheanta a bhíonn ar ola MCT, a dhíorthaítear ó thríghlicrídí meánslabhra agus a dhéantar de ghnáth as ola phailme nó cnó cócó.

Cad a dhéanann leat smaoinigh ar im i do chaife Good Morning Project?

Ar ais go blag