Filter Specialty Coffee

An aiséirí caife scagaire

An bhfuil tú réidh le bheith páirteach sa réabhlóid chaife? Tar éis blianta de bheith curtha i leataobh ag schmancy mhaisiúil, caiféanna hipster ag taispeáint meaisíní espresso mhaisiúil, tá caife scagaire ag teacht ar ais ar deireadh - agus buachaill, an bhfuil sé ag déanamh ráitis.

V60 caife

Cuirimis tús le ceann de na réaltaí sa seó - an v60. Breathnaíonn sé cosúil le tonnadóir, agus go bunúsach oibríonn sé díreach cosúil le ceann amháin - trí uisce a dhoirteadh trí chaife meilte go mín, ag baint blas uasta. Is é an toradh cupán glan agus geal, atá lán de blasanna saibhir agus cruinn.

Nuair a bheidh do v60 ar láimh agat, níl uait ach roinnt uisce te, pónairí caife ardchaighdeáin, agus grinder - ó, agus citeal, scála digiteach, agus lasc ama, má tá fonn ort.

B’fhéidir go dteastódh beagán níos mó iarrachta, ach is fiú an toradh deiridh é – tóg sip den v60 breá brewed sin, agus beidh tú ar bís don saol.

An raibh a fhios agat gur chruthaigh Hario, cuideachta Seapánach a dhéanann speisialtóireacht ar earraí gloine teas-dhíonach, an déantóir caife v60? Tugadh an v60 isteach den chéad uair in 2005 agus go tapa d'éirigh sé go mór leis i measc díograiseoirí caife mar gheall ar a chumas cupán caife glan agus blasmhar a tháirgeadh.

Tá an v60 ní hamháin feidhmiúil, ach freisin taitneamhach ó thaobh aeistéitiúil. Déanann a dhearadh uathúil é mar bhreis álainn ar bhailiúchán aon leannán caife. Ceadaíonn cruth cón an v60 próiseas eastósctha níos moille, rud a fhágann go mbeidh próifíl blas níos casta agus níos casta ann.

Agus an v60 á ghrúdú, tá sé tábhachtach pónairí caife úrrósta a úsáid. Cuirfidh cáilíocht na pónairí isteach go mór ar bhlas an chaife. Tá sé tábhachtach freisin an cóimheas ceart uisce-go-caife a úsáid agus an t-uisce a dhoirteadh go mall agus go cothrom thar na tailte caife.

Má tá tú ag iarraidh do ghrúdaireacht v60 a thabhairt go dtí an chéad leibhéal eile, smaoinigh ar thástáil a dhéanamh le teicnící grúdaireachta agus méideanna meilte éagsúla. Is féidir leat freisin triail a bhaint as citeal spíonÚn chun doirteadh níos cruinne, nó scagaire páipéir le haghaidh cupán caife níos glaine.

Mar sin, an chéad uair eile a bheidh tú ar an giúmar le haghaidh cupán caife blasta agus blaistithe, bain triail as an v60. Le beagán cleachtais agus foighne, beidh tú in ann an cupán foirfe a ghrúdú gach uair.

Caife Chemex: An Teaglaim Foirfe de Stíl agus Substaint

An bhfuil tú tuirseach de na seandhéantóirí caife céanna a bhfuil easpa stíle agus substainte iontu? Ná breathnú níos faide ná an déantóir caife Chemex. Leis an cruth hourglass galánta, páipéir scagaire paitinnithe, agus dearadh eolaíoch, is é an Chemex an rogha iontach dóibh siúd a bhfuil meas ar an dá stíl agus feidhmiúlacht.

Ach ní aghaidh deas é an Chemex. Teastaíonn cruinneas agus aird ar mhionsonraí chun an cupán caife foirfe a ghrúdú. Baineann na páipéir scagaire uathúla, atá níos tiús ná na scagairí traidisiúnta, fiú an dríodar is fearr as an gcaife, rud a fhágann go mbeidh cupán glan agus blasmhar ann.

Agus ní le haghaidh aficionados caife amháin an Chemex. Déanann a dearadh uathúil tús comhrá iontach ag aon chruinniú. Beidh d’aíonna an-tógtha lena chuma galánta agus beidh siad ag iarraidh a fháil amach cá bhfuair tú píosa trealaimh álainn.

Ach ní cuma agus blas amháin atá i gceist leis an Chemex. Tá sé neamhdhíobhálach don chomhshaol freisin. Déantar na scagairí as ábhair inbhuanaithe, agus tá an carafe gloine in-athúsáidte agus éasca le glanadh.

Mar sin, cén fáth a réiteach le haghaidh déantóir caife leadránach rith an mhuilinn nuair is féidir leat a bheith ar an Chemex? Is é an meascán foirfe de stíl, substaint, agus inbhuanaitheacht.

Caife Aeropress

Má tá deifir ort nó mura bhfuil an t-am nó an foighne agat fuss over v60 nó chemex, b’fhéidir gurb é an t-aeropress an freagra ar do chuid riachtanas caife. Is rogha dhlúth agus iniompartha é do chaife ar-an-dul, agus féadann sé cupán glan agus blasmhar a tháirgeadh i gceann cúpla nóiméad.

Níl uait ach roinnt caife úrnua, uisce te, agus an aeropress. Is próiseas simplí é, agus is é an toradh ná cupán caife lán-chomhlachta agus mín atá foirfe do phiocadh suas go tapa.

Ba é Alan Adler, léachtóir de chuid Ollscoil Stanford agus aireagóir an Aerobie frisbee, a cheap an t-aeropress. Bhí sé ag iarraidh bealach simplí éifeachtach a chruthú chun cupán caife iontach a dhéanamh, agus ba é an aeropress a réiteach.

Oibríonn an aeropress trí úsáid a bhaint as brú aeir chun blasanna caife a bhaint as na tailte. Táirgeann an modh seo cupán caife réidh agus glan, gan aon cheann de na searbhas nó an aigéadacht is féidir a bheith i láthair i modhanna brewing eile.

Is é ceann de na rudaí is fearr mar gheall ar an aeropress a solúbthacht. Is féidir leat triail a bhaint as amanna éagsúla grúdaireachta, teocht an uisce, agus méideanna meilte chun cupán caife saincheaptha a chruthú atá díreach ceart duitse.

Tá an aeropress an-éasca a ghlanadh freisin. Níl le déanamh ach an caipín a dhíscriú agus an poc caife a bhrú amach sa bhruscar nó sa bhosca múirín. Sruthlaigh an t-aeropress le huisce agus tá tú críochnaithe!

Ar an iomlán, is rogha iontach é an aeropress do dhuine ar bith atá ag iarraidh bealach tapa agus éasca le cupán caife delicious a dhéanamh. Tá sé foirfe le haghaidh turais campála, go luath ar maidin, nó am ar bith a dteastaíonn borradh caiféin uait.

Caife Speisialtacht Scagaire

Anois, b'fhéidir go bhfuil tú ag smaoineamh - "scag caife, méanfach. Cad atá chomh speisialta faoi sin?" Ach is í an fhírinne, tá caife scagaire tar éis teacht i bhfad ó thús humble.

An raibh a fhios agat gur féidir bunús an chaife scagtha a rianú siar go dtí na 1800í san Eoraip? Ag an am, ba ghnách caife a ghrúdú ag baint úsáide as síothlóir, rud a d'eascair go minic le cupán searbh agus ró-eastósctha. Go luath sna 1900idí, áfach, rinne aireagán an scagaire caife páipéir réabhlóidiú ar an mbealach a ghrúdaíodh caife.

Sa lá atá inniu ann, tá róstaeir agus caiféanna sainchaife ag tabhairt an oiread aire agus cúraim dá gcuid scagchaife is atá ina dtairiscintí espresso-bhunaithe. Ó na pónairí den chaighdeán is airde a fhoinsiú go cúramach, go dtí triail a bhaint as modhanna uathúla grúdaireachta, tá na féidearthachtaí gan teorainn.

Modh grúdaireachta amháin a bhfuil an-tóir air le haghaidh caife scagtha ná an modh doirteadh. Is éard atá i gceist leis seo ná uisce te a dhoirteadh thar pónairí caife úrnua, a chuirtear i scagaire páipéir nó miotail. Ansin sileadh an t-uisce go mall tríd an gcaife agus an scagaire, agus cupán glan agus blaistithe mar thoradh air.

Gan trácht ar, is bealach iontach é caife scagaire chun blasanna uathúla agus castachtaí caife aon-bhunús a thaispeáint. Mar shampla, d’fhéadfadh go mbeadh nótaí gorma agus citris ar chaife éadrom rósta na hAetóipe, agus d’fhéadfadh nótaí seacláide agus caramal a bheith ag caife Colóime rósta meánach.

Mar sin, an chéad uair eile a bheidh tú ag an láthair caifé is fearr leat, bain triail as a rogha scagaire - seans go mbeidh iontas ort. Agus má tá tú ag mothú eachtrúil, déan iarracht caife scagtha a dhéanamh sa bhaile ag baint úsáide as modh doirteadh nó modh grúdaireachta eile. Cé a fhios, b'fhéidir go bhfaighidh tú bealach nua is fearr leat chun taitneamh a bhaint as do chupán laethúil Joe.

Athnuachan na gClasaicí: An chaoi a bhfuil Scagaire Caife ag Teacht ar ais

Le fada an lá, chonacthas caife scagaire mar rud bunúsach agus neamhspreagúil - iar-smaoineamh i saol na gcaife speisialtachta. Ach anois, tá sé ag teacht ar ais - agus tá sé ag tabhairt roinnt de na clasaicí chomh maith leis.

Ón v60 go dtí an chemex, tá na modhanna grúdaireachta seo thart ar feadh na mblianta - ach le casadh nua-aimseartha, tá níos mó tóir orthu anois ná riamh.

Mar sin, cén fáth an athbheochan tobann? B'fhéidir gurb é an fonn atá ann le haghaidh taithí caife níos moille agus níos d'aon ghnó, seachas lámhaigh tapa caiféin. Nó, b'fhéidir gurb é an t-achomharc é a bheith in ann tréithe uathúla pónairí agus rósta éagsúla a bhlaiseadh. Cibé an chúis, tá grá againn ar an athbheochan caife scagaire seo.

An Tonn Nua Caife Scagaire: An t-ardú ar an Éileamh

Le blianta beaga anuas, tá caife scagaire ag éirí níos coitianta sa domhan caife speisialtachta - agus níl sé deacair a fheiceáil cén fáth.

Le méadú ar shiopaí caifé tríú tonn agus an meas atá ar cheardaíocht cháilíochta agus cheardaíochta, tá an t-aitheantas atá tuillte ag an gcaife scagtha ag fáil ar deireadh.

D'fhéadfadh sé go dtógfaidh sé beagán níos mó ama agus iarracht cupán caife scagtha foirfe a ghrúdadh, ach is taithí fíor-speisialta agus uathúil é an toradh deiridh. Ó aroma na pónairí caifé úrmheilte, go dtí fuaim an uisce á dhoirteadh go réidh ar na tailte, is deasghnátha é nach bhfuil le brath.

Na Buntáistí a bhaineann le Caife Scagaire a Iniúchadh: Cén Fáth a bhfuil Tarraingt á Ghnóthú aige

Mar sin, cén fáth a bhfuil caife scagaire ag fáil tarraingt ar fud an domhain caife? I gcás amháin, is bealach iontach é blasanna uathúla pónairí caife éagsúla a bhlaiseadh - rud a chumhdaítear go minic i ndeochanna espresso-bhunaithe.

Ach ina dhiaidh sin, is rogha níos inbhuanaithe é caife scagaire freisin - úsáideann sé níos lú fuinnimh agus uisce ná meaisíní espresso, agus is gnách go mbíonn na páipéir scagaire in-bhithmhillte.

Ina theannta sin, níl ach rud éigin speisialta ann maidir leis an am a ghlacadh chun cupán caife scagtha foirfe a ghrúdadh. Is dóiteán é a spreagann meabhrach agus intinn, agus is féidir leis a bheith ina bhealach iontach chun do lá a thosú ar an gcos dheas.

Conclúid

Mar sin tá sé agat - an athbheochan caife scagaire. Ón v60 go dtí an t-aeropress, na clasaicí go dtí an tonn nua, ní raibh am níos fearr riamh le do chaife meandrach a fhágáil agus ealaín na scagghrúdaireachta a chuimsiú.

Mar sin an chéad uair eile a bheidh tú ar an giúmar le haghaidh cupán caife, cén fáth nach mbainfidh tú triail as do lámh ag grúdaireacht v60 foirfe nó chemex? B’fhéidir go bhfaighidh tú amach saol iomlán nua ina bhfuil blas agus meas ar an scagaire caife íseal.

Iontaobhas dúinn - beidh do bachlóga blas go raibh maith agat.

Ar ais go blag