Pre-Ground Coffee Guide

Treoir Caife Réamh Talún

Is é bunphrionsabal caife brewing ná úsáid a bhaint as uisce te chun blasanna a bhaint as an mbean caife, a thuaslagtar isteach i do dheoch ansin. Is é prionsabal nach bhfuil chomh bunúsach maidir le caife brewing ná go bhfuil breis agus míle comhdhúile ceimiceacha i ngach bean caife, cuid acu a sholáthraíonn blasanna taitneamhacha agus aromas, agus cuid acu a d'fhéadfadh cupán caife maith a mhilleadh go hiomlán!

Más mian linn caife fíor-mhaith a ghrúdú, tá sé tábhachtach a rialú go díreach cé acu díobh seo atá á dtuaslagadh againn inár gcaife. Céim bhunúsach leis seo ná úsáid a bhaint as an stíl meilte ceart do do ghrúdlann, mar go mbainfidh stíleanna éagsúla brewing do chaife ar bhealaí agus ar amanna éagsúla.

Dá míne a bheidh do chaife meilte, is amhlaidh is fusa a bheidh sé d’uisce na blasanna blasta go léir a bhaint as an bpónaire, agus an t-am brew is giorra a úsáidfidh tú (ie is gnách go dtógann lámhaigh espresso thart ar 25 soicind le brew agus úsáidí). meileann an-mhín) mar an gcéanna dá gharbh a bhíonn do mheileann, is amhlaidh is deacra é don uisce na blasanna a bhaint as an bpónaire, agus an faide a bheidh ort é a ghrúdú. (ie tógfaidh preas Francach suas le 8 nóiméad le grúdú agus úsáideann sé meileann i bhfad níos gairbhe).

Má tá an caife atá á úsáid agat meilte ró-gharbh do do stíl ghrúdaireachta / oideas, is dócha nach mbainfidh an t-uisce go leor de na blasanna as do phónaire, agus go bhfágfaidh sé tú le blaiseadh tanaí coirp, lag agus cupán caife géar go minic. . Mar an gcéanna, má tá an caife atá á úsáid agat meilte ró-mhín do do stíl ghrúdaireachta / oideas, is dócha go mbainfidh an t-uisce an iomarca blasanna as do phónaire, agus anois fágfar tú le blas searbh, crua agus tirim go minic. cupán caife.

Tá treoir bheag curtha le chéile againn chun cabhrú leat an suíomh meilte is fearr a roghnú agus do mhálaí caife á gceannach agat. Faigh cupán caife Good Morning Project agus bain sult as an léamh!

French Press / Caifitéire:

Úsáideann preas na Fraince brewing stíl tumoideachais (ar nós cupán tae a dhéanamh), rud a chiallaíonn go bhfuil do chaife meilte agus d'uisce te san árthach céanna ar feadh an ama grúdaireachta ar fad, go dtí go ndéantar iad a scagadh le mogalra ag an deireadh. Is é an buntáiste a bhaineann le preas na Fraince ná an modh scagacháin, agus cé chomh héasca is atá sé uigeacht shalach, gritty agus láibeach a fháil i do chaife, má théann na tailte trí do scagaire agus tú ag doirteadh isteach i do chupán.

Mar gheall air seo, ba chóir duit do chaife a mheilt go garbh do phreas na Fraince i gcónaí, agus cead a thabhairt ar feadh tréimhse brew níos faide (molaimid idir 6 - 8 nóiméad). Íoslaghdóidh na tailte garbh an méid siolta a gheobhaidh tú i do chupán, agus cinnteoidh an t-am fada brew tú go mbainfidh tú go leor as do chaife chun blas cothrom a fháil. Le haghaidh ár dtreoir brew cliceáil anseo .

Stíl meilte molta Tionscadal Maidin Mhaith: French Press

Meaisín Espresso Tráchtála:

Úsáideann grúdú Espresso brú chun an t-uisce te a bhrú tríd an leaba caife, rud a chiallaíonn gur féidir linn an caife a mheilt i bhfad níos míne, agus é a ghrúdú go han-tapa. Le haghaidh espresso a bhaintear go maith, beidh tú ag iarraidh go rithfidh do lámhaigh áit éigin idir 20 - 40 soicind agus is é an príomhfhachtóir a rialóidh an t-am brew ná an chaoi a bhfuil do chaife meilte. Is é an dúshlán a bhaineann le próifíl meilte a roghnú le haghaidh espresso ná toisc go bhfuil an oiread sin meaisíní éagsúla ann, a athraíonn go mór ó thaobh cáilíochta, brú uisce agus cumais, nach féidir a fhios go díreach conas a rithfidh an caife nuair a théann sé isteach i do mheaisín cruinn. .

Táimid tar éis a fháil amach nach féidir le go leor meaisíní baile (cosúil le Sage & DeLonghis) brú uisce meaisín espresso caighdeánach a bhaint amach agus mar sin beidh siad ag streachailt i ndáiríre le forais stíl 'espresso', toisc go bhfuil an caife ró-fhíneáil chun an t-uisce a bhrú tríd, is cúis le clog. Sna cásanna seo, ba mhaith linn i gcónaí socrú meilte 'Domestic Espresso' a mholadh, toisc go bhfuil sé beagán níos géire.

Má tá tú ag úsáid a tráchtála meaisín a bhfuil na 9 mbarraí brú caighdeánacha aige, molaimid an meileann 'espresso' a roghnú.

Le haghaidh ár dtreoir brew Espresso cliceáil anseo .

Stíl meilte molta Tionscadal Maidin Maith: Espresso

Meaisín Espresso Intíre:

Tá an suíomh meilte seo deartha go sonrach chun freastal ar chuid de na meaisíní espresso baile a bhfuil tóir orthu, cosúil le meaisíní Delonghi agus Sage. Níl an socrú seo chomh breá leis an socrú 'Espresso'.

Stíl meilte molta Tionscadal Maidin mhaith: Espresso Intíre

Moka Pot / sorn-barr:

Go ginearálta luíonn blas agus corp an chaife a dhéantar i Moka Pot áit éigin idir dána an espresso agus míne an chaife scagacháin. Mar an gcéanna le espresso, úsáideann an Moka Pot brú chun an t-uisce te a bhrú tríd an leaba caife, ach tá roinnt difríochtaí tábhachtacha ann; tá an brú a tháirgtear i bhfad níos lú ná an meaisín espresso, agus toisc go bhfuil do ghrúdlann ar sorn, níl teocht brewing uisce seasta agat, agus mar sin tá sé an-éasca do chaife a fhiuchadh, rud a fhágann go bhfuil sé ró-sliocht agus blas an-mhór searbh. Ar an gcúis seo, molaimid ár suíomh meilte 'Moka Pot' a úsáid agus tú ag grúdáil, seachas an meileann traidisiúnta 'espresso'. Má úsáideann tú caife beagán níos garbh, ba cheart go laghdófaí go leor an searbhas a bhaineann go ginearálta le caife Moka Pot, rud a fhágann cupán i bhfad níos cothroime agus níos blasta duit.

Stíl meilte molta Tionscadal Maidin Mhaith: Moka Pot

Stíleanna Doirt Thart:

Tá do phróifíl meileann le haghaidh grúdaireachta doirteadh thar a bheith tábhachtach, mar go rialóidh sé cé chomh fada agus a bheidh do ghrúdlann caife, agus ina dhiaidh sin cé mhéad a bhainfidh tú as an bpónaire. (ró-mhín, rachaidh do chuid uisce ró-mhall tríd an gcaife, agus tabharfaidh sé caife searbh agus vice versa). Arís tá an oiread cineálacha éagsúla grúdairí Doirt thar ann amach ann, cruthanna éagsúla, méideanna agus cineálacha scagairí, beidh tionchar acu ar fad ar conas a rachaidh an t-uisce tríd an caife. Tugaimid dhá rogha le haghaidh meilt: Doirt thar agus chemex. Tá an socrú 'Doirt anonn' beagán níos míne, agus mar sin is fearr a oireann do ghrúdaireacht le méideanna níos lú (ie 1 - 2 chupán ag an am) agus do ghrúdairí cosúil leis an V60 agus Kalita. Tá an suíomh 'Chemex' beagán níos garbh, mar sin is fearr a oireann do ghrúdaireacht le méideanna níos mó (ie 3 - 4 cupán), grúdairí bun cothrom, grúdairí uathoibríocha agus don chemex, toisc go n-úsáideann sé scagairí páipéir níos tiús, rud a mhoillíonn an próiseas brewing beagán. . Chun treoir chemex, cliceáil anseo .

Tionscadal Good Maidin stíl meileann molta: Doirt Thar nó Chemex, ag brath ar ghrúdlann.

AeroPress:

Is deacair é seo, mar inseoidh cuardach tapa Google duit go bhfuil bealaí gan teorainn ann chun AeroPress a ghrúdáil, ag baint úsáide as amanna éagsúla brew agus géara, modhanna agus teicnící scagacháin agus mar sin, go leor roghanna éagsúla chun do chaife a mheilt. Is féidir leat meileann garbh a úsáid, agus do chaife agus uisce a ghreamú ar feadh i bhfad roimh bhrú (cosúil le brewing Preas Francach), nó roghnóidh cuid acu meileann chomh mín le espresso le haghaidh brew níos tapúla agus níos láidre.

Bainimid úsáid as meileann beagán níos garbh ná espresso, agus roghnaíonn muid brew dhá nóiméad toisc go bhfeicimid go dtugann sé an cupán is cothroime, le blasanna dea-shainithe agus uigeacht mhín. Mar a luadh sa chuid Espresso thuas, Molaimid ár Aeropress Grind le haghaidh a lán de na Brandaí Meaisín Espresso Intíre cosúil le, Delonghi agus Sage.

Le haghaidh ár dtreoir brew cliceáil anseo .

Stíl meilte molta Tionscadal Maidin Mhaith: Tá an rogha gan teorainn, ach más mian leat é a imirt sábháilte, AeroPress!

Dríodair Chliste:

Is grúdaire baile fíor-áisiúil é, is stíl eile é an dripper cliste inar féidir leat socruithe meilte éagsúla a roghnú, bunaithe ar an gcaoi a ndéanfaidh tú é a ghrúdú. Ciallaíonn an chomhla draenála gur féidir leat cinneadh a dhéanamh go díreach cé chomh fada agus a theastaíonn uait a bheith ag géarú (cosúil le preas na Fraince) ach ní chiallaíonn úsáid an pháipéir scagacháin aon uigeacht shalach, gritty i do chaife. É sin ráite, má úsáideann tú caife atá ró-mhín sa dripper cliste, is dócha go mbeidh sé ag dul in olcas. Más mian leat brew níos tapúla, roghnaigh an meileann Chemex, mar mhalairt air sin, má tá an t-am agat chun géarú ar feadh beagán níos faide (3 - 4 nóiméad), téigh leis an meileann níos garbh de phreas na Fraince.

Stíl meilte molta Tionscadal Maidin Maith: Chemex nó French Press

Ar cheart dom mo chaife a mheilt sa bhaile? Is é an freagra gairid, tá! Más féidir, tá sé níos fearr i gcónaí do chaife a mheilt go húr sa bhaile. Nuair a mheileann tú caife, cuireann sé dlús leis an ráta ocsaídiúcháin, rud a chiallaíonn go gcaillfidh tú go leor de na blasanna delicious atá sna pónairí. Beidh ról ollmhór ag infheistiú i grinder baile chun do cháilíocht iomlán caife a fheabhsú, ní hamháin toisc go mbainfidh tú úsáid as caife úrnua, ach freisin toisc gur féidir leat an méid meilte a choigeartú agus a tinker go dtí go bhfaighidh tú an ceann a oireann do do bhlas. agus stíl brewing is fearr.

Anois agus tú i do shaineolaí ar gach rud caife ar an talamh, grab do chaife Good Morning Project a d’ordaigh tú ar líne agus imirt timpeall le meilte agus meaisíní éagsúla chun freastal ar do bhlas pearsanta!

Ar ais go blag