How to Reduce Bitterness in Your Coffee

Conas Searbhas i Do Chaife a Laghdú

Tarlú coitianta é searbhas i gcaife agus i ndeochanna a bhaineann le caife mar go mbraitheann próifíl blas an chaife ar shearbhas, agus uaireanta, bíonn sé ródhéanta. Is féidir go leor rudaí a bheith ina gcúis le cupán nach bhfuil brewed go dona, mar is féidir le caife a bheith sách finicky. San Airteagal seo, déanfaimid scrúdú ar bhealaí chun do chaife a dhéanamh níos lú searbh, chomh maith le conas an fhadhb a réiteach tar éis don chaife a bheith brewed cheana féin. B'fhéidir go bhfuil bean caife difriúil uait , próiseas grúdaireachta nó siopa caife áitiúil, ach is cuma cad é an cheist, tá tú clúdaithe againn.

Na 6 Bhealach is Fearr le Searbhas i gCaife a Laghdú:

1. Coigeartaigh Am Brewing

An bhfuair tú caife i gcaifé áitiúil nárbh fhiú fanacht fada? Seans gurb í an fhadhb cé chomh fada a thóg sé an caife a dhéanamh! Is gnách gurb é deireadh cúil brew caife an áit as a dtagann na nótaí searbh go léir, mar sin má fhágann tú caife brewing ró-fhada, is mó a bhíonn tú ag baint amach blasanna searbh . Sin é an fáth go bhfuil treocht i gcaife speisialtachta nuair a ligfidh baristas do sheit espresso leanúint ar aghaidh ag tarraingt ach bogfaidh siad an ghloine a bhfuil an espresso á tarraingt isteach ann chun aon chuid den phróifíl searbh a sheachaint.

Mar sin, tá an réiteach simplí: Má tá do chupán caife ró-searbh, brew é ar feadh níos lú ama. Má tá sé seo ag tarlú ag do shiopa caife is fearr leat, b'fhéidir go bhfuil sé in am an chomharsanacht a iniúchadh beagán.

Tionscadal Dea Maidin Pónairí Caife Ar Líne

2. Glan Suas!

Nuair a dhéanaimid a cupán caife , tá sé chomh éasca suí siar leis an táirge críochnaithe agus scíth a ligean. Tar éis an tsaoil, rinne tú an próiseas go leor: Bhí ort na pónairí a cheannach agus iad a mheilt, ansin bhí ort uisce a théamh. Tá sé ar fad chomh mór sin, agus sa saol gnóthach seo, cé atá in acmhainn céim bhreise a thabhairt?

Is é an drochscéal ná go n-éilíonn caife na timpeallachtaí is glaine a ghrúdú ag a ndícheall. Tá sé seo soiléir ina cháilíochtaí cosúil le spúinse, a chuireann isteach ar na pónairí ó stóráil go brewing. Ní hamháin go dtugann caife blasanna láidre, ach súnn sé iad freisin.

Tá sé éasca an fhadhb seo a réiteach: Glan do threalamh tar éis gach úsáide amháin! Cuirfidh gach gné den mheicníocht brewing isteach ar an blas níos déanaí.

3. Athraigh Do Teocht Uisce

Is maith le go leor óltóirí caife a gcaife te. Cosúil, te te. Is cuid den achomharc é sin, ach ba cheart rabhadh a thabhairt duit go bhféadfadh an dúil i gcaife fíor-the dul i bhfeidhm ar an blas níos measa.

Óltóirí caife a dhéanann caife toirt cófraí ​​​​na Fraince nó doirteadh-overs claonadh chun an t-uisce a fhiuchadh roimh é a thabhairt isteach do na meilte caife. Tá ciall leis seo, mar go ginearálta nuair a bhíonn uisce te ag teastáil uainn, déanaimid é a fhiuchadh. Le caife, áfach, ní haon mhaith é sin. Dónn sé na meilte agus é ag dul tríd. Mar sin, moltar go coitianta do chuid uisce a théamh suas go dtí 200 céim Fahrenheit (is é an fiuchphointe 212 céim, mar sin tá, tá sé ag imirt gar!)

An ceacht anseo? Ceannaigh Caife Tionscadal Maidin Mhaith Ar Líne amháin

Tionscadal Maidin Mhaith Pónairí Caife Ar Líne

4. Foirfe Do Méid Meileann Caife

Mar a luadh, tá caife ina shaothrú persnickety cócaireachta. Is féidir le gach mionsonraí maidir le caife a dhéanamh difear a dhéanamh ar cé chomh searbh atá sé sa deireadh, agus níl sé seo teoranta do mhéid an mheilt. B'fhéidir gurb é sin ceann de na gnéithe is tábhachtaí de chaife nuair a thagann sé chun blas a chur air. Is é an chúis a d’fhéadfadh searbhas a bheith mar thoradh ar mheilt mhín ná go n-eascraíonn ró-eastóscadh níos éasca, agus mar a d’fhoghlaimíomar, ciallaíonn sé sin go bhfuil tú ag baint na n-eilimintí searbh as ó tháinig siad sin ag deireadh an bhrú.

Mar sin, ná déan dearmad: Mura meileann tú ró-mhín, beidh tú breá le do mheilt!

5. Bí Beannaithe Le Níos Lú (Caife)

Míthuiscint choitianta is ea go neartófar do chupán caife trí níos mó caife a chur leis an méid atá á ghrúdú agat, ag tabhairt uasmhéideanna caiféin duit. Ní hamháin nach bhfuil sé seo fíor, ach féadann sé blas do chupán a dhéanamh níos measa! Tá feidhm ag an bprionsabal céanna anseo agus a bhaineann le meileann níos míne agus brew níos faide: Dá mhéad caife atá ann, is mó a chaithfidh an t-uisce taisteal, agus dá mhéad a chaithfidh an t-uisce taisteal, is faide a thógann sé. Dá fhaide a thógann sé, is airde an seans go mbeidh ró-eastóscadh agat!

Mar sin, fiú má tá tú i do fiend le caiféin, ní bheidh níos mó caife ag dul do do chuid riachtanas. Ní fhágfaidh sé ach tú féin agus do chupán le díomá searbh.

6. Splurge Ar Pónairí Níos Fearr

Saol amháin á rá a thagann chun cuimhne go minic ná an clasaiceach, “Faigheann tú an méid a íocann tú as.” Deonaithe, i saol an chaife, is féidir leat pónairí réasúnta a fháil ar phraghsanna ísle, ach is beag iad. Tá pónairí a chosnaíonn níos lú níos saoire ar chúis. D'fhéadfaí iad a fhás agus a phiocadh ag airde íseal, gan aire a thabhairt dóibh go han-mhaith, rósta go dona chun botúin a chlúdach, etc. Tá an oiread sin cúiseanna ann go bhfuil caife saor in aisce, agus más maith leat an blas, tá sé sin iontach, ach anseo an rud: Tá seans an-mhaith ann go mbeidh cupán caife saor searbh.

Tá an oiread sin cineálacha éagsúla óltóirí caife ar fud an domhain, ach más mian leat cupán nach bhfuil chomh searbh, ansin d'fhéadfadh sé a bheith am chun an canna stáin a dhíog agus dul chun an stuif speisialtachta .

Mar a fheiceann tú, tá go leor bealaí ann chun searbhas an dí is fearr leat a laghdú! Cén fáth nach mbainfidh tú triail as roinnt duit féin?

Ar ais go blag