How to Pull the Perfect Shot of Espresso

Conas an lámhaigh foirfe espresso a tharraingt

Tá áthas orainn gur iarr tú. Is féidir leat cáilíocht do espresso a fheabhsú trí do theicníc a chleachtadh leis na treoirlínte seo a leanas i gcuimhne. Is iad na gnéithe is tábhachtaí in ullmhú espresso meileann, dáileog, leibhéalta, dáileadh, agus cur isteach. Má dhéantar foirfe mar a dhéanann tú iad seo, beidh tú in ann caife iontach a dhéanamh gach uair.

Pointí Tosaigh

Nóta: Tá caighdeáin Espresso sách neamhshainithe. Nochtfaidh cuardach tapa Google na céadta éagsúlachtaí. Seo thíos ár moladh chun a chinntiú go n-éireoidh leat chomh tapa agus is féidir. Is fearr na treoracha seo a leanúint ar dtús sula ndéantar tástáil.

Molann Clive cóimheas brew 1:1.5 le haghaidh espresso.

  • I gcás ciseán triple: le haghaidh 20 gram de pónairí meilte isteach, ba mhaith leat thart ar 30 gram de espresso leachtach a fháil amach. Mura bhfuil scála agat chun d’ionchur agus d’aschur a mheá, aistrítear go 1.5 unsa leacht é, an créama san áireamh.
  • I gcás ciseán dúbailte: le haghaidh 18 gram de pónairí meilte isteach, ba mhaith leat thart ar 27 gram de espresso leachtach a fháil amach. Mura bhfuil scála agat chun d’ionchur agus d’aschur a mheá, aistrítear go 1 unsa de leacht é, an créama san áireamh.
  • Déantar na shots is fearr de espresso a tharraingt i raon laistigh de 25-30 soicind ón uair a thosaíonn an caidéal ansin, agus an espresso ag titim ón bpóir-scagaire tar éis 5-7 soicind.
  • Meileann do chaife úr agus bí chomh héifeachtach agus is féidir. Ná lig don chaife talún suí sa phoirtscagaire, agus ná lig don phoirt-scagaire suí sa cheann grúpa atá luchtaithe le forais espresso roimh ghrúdaireacht. Éiríonn an caife go han-tapa nuair a bhíonn sé talamh.
  • Déan do spéaclaí lámhaigh, demitasse nó muga a théamh le huisce te sula dtosaíonn tú ag meilt an chaife agus ag ullmhú an seat.

An Grind

Is é an bunphrionsabal a bhaineann le diailiú i do mheilteoir ná a chinntiú go dtarlaíonn do chóimheas brew 1:1.5 laistigh de 25-30 soicind tar éis do chaidéil tosú. Cé go ndéanaimid tairiscint uathúil seirbhís diailithe grinder ionas go mbeidh do mheaisín réidh amach as an mbosca, tá sé seo fós ina scil ríthábhachtach d'aon barista tí. Tosaigh le meileann mín – níos gairbhe ná plúr, níos míne ná salann boird. Lean na treoracha thíos agus cuirfimid ciorcal timpeall ar ais chuig do ghreilleoir.

dáileog

Molann Clive dáileog de 18 gram caife nuair a bhíonn ciseán dúbailte á úsáid agat (go hiondúil le fáil i bpromhscagaire dúbailte spouted - má tá an nonsense "dúbailte" seo ar fad mearbhall ort, lig dúinn cabhrú leat amach). Dáil 20 gram de chaife má úsáideann tú fo-scagaire gan bun agus ciseán triple. Beidh dumha caife talún sa lár atá greamaithe os cionn an imeall thart ar leath-orlach thart ar 18-20 gram, pointe tosaigh maith.

Conas an lámhaigh foirfe espresso a tharraingt

Leibhéal Agus Dáil

Is é an chúis a dhéanaimid an leaba caife a leibhéalú ná a chinntiú nach sreabhann an t-uisce amach níos tapúla in aon limistéar. Tugtar dáileadh air seo agus is féidir le seat tearc-eastósctha espresso a bheith mar thoradh air. Molaimid go tapáil tú taobh an phoirt-scagaire le do lámh chun na tailte a dháileadh ar bhealach níos cothroime. Is féidir leat na forais a réiteach freisin trí chnagadh a chur ar an bpromhscagaire ar mata súiteála . Tá sé ina chuidiú freisin dromchla grippy a bheith agat le cur isteach cobhsaí.

tamp

Greim an tamper cur isteach mar go raibh tú greim ar doorknob. Coinnigh dromchla an tampa ar aon dul le do chaol na láimhe agus an uillinn agus an tamp díreach síos, ag brú do mheáchan isteach go compordach. Níl an méid brú beagnach chomh tábhachtach le do chomhsheasmhacht agus do chumas an tamp a choinneáil cothrom go foirfe ionas nach bhfaighidh uisce spotaí laga.

Conas an lámhaigh foirfe espresso a tharraingt

Téigh!

Glan aon chaife meilte ó imeall an phoirtscagaire. Mura bhfuil an t-amadóir lámhaigh comhtháite ag do mheaisín, seo an t-am chun do ghuthán a shocrú go dtí feidhm an lasc ama. Sruthlaigh an t-uisce tríd an gceann grúpa ar feadh 2-3 soicind sula gcuirtear an t-iompair scagaire isteach. Gabh an portafilter i gceann an ghrúpa agus cuir tús le brewing láithreach. Nuair a chloiseann tú an caidéal, cuir tús leis an lasc ama. Stop do sheal nuair a bheidh 30g de leacht espresso (nó thart ar 1.5 unsa, an créama san áireamh) bainte amach agat.

Diailiú i do shots agus grinder

Coinnigh guaim ort féin. Tá seans 0% go bhfuil sé seo foirfe an chéad uair.

FADHBHAR LEASÚ
Tháinig 30g de leacht amach roimh 25 soicind (Ró-ghasta) Déan an meileann níos míne
Thóg 30g níos mó ná 30 soicind (Ró-mhall) Déan an meileann garbh
Tarraingíonn Espresso isteach amanna sprice ach bíonn blas géar air Déan an grind níos garbh agus méadóidh an dáileog

Bíonn sé i bhfad níos éasca é a dhiailiú le scála. Má dhéantar an t-ionchur agus an t-aschur a mheá gheobhaidh tú ar bhealach iontach lámhaigh níos tapúla ná mar a mheas tú an toirt leachtach mar go n-athróidh an crema le cineálacha éagsúla rósta agus braitheann sé ar úire do pónairí. Mura bhfuil ceann agat, ní mór dúinn roinnt roghanna iontacha. Tá rud ar bith níos fearr ná rud ar bith.

D'fhéadfadh go dtógfadh sé am agus go leor cleachtadh chun an t-oideas foirfe a thaisceadh le haghaidh aon chaife ar leith. Molaimid i gcónaí fiafraí de do bharista nó do roaster áitiúil cén t-oideas a úsáideann siad chun seatanna a tharraingt le caife. Níos mó fós ná sin molaimid triail a bhaint as. Bain triail as lámhaigh a tharraingt ag 40 soicind, b'fhéidir ceann ag 20. Níl ach treoirlínte i gcaife, gan rialacha crua agus tapa, mar sin is minic a gheobhaidh tú amach go bhfuil an t-urchar is fearr leat lasmuigh de theorainneacha chaighdeán an tionscail. Is é an rud is tábhachtaí ná blas. Is féidir leat seiceáil amach an treoir seo i gcónaí ar fabhtcheartú do cheisteanna blaiseadh caife. Tá na nósanna imeachta agus na tomhais seo go léir i seirbhís espresso iontach blaiseadh mar sin, níos mó ná rud ar bith, muinín do carball scoilte.

Anois go bhfuil espresso nailed agat, déanaimis caife úr de bhunadh an tionscadail Good Morning Project a ordú!

Ar ais go blag