How to make the best damn French Press Coffee

Conas an caife damn French Press is fearr a dhéanamh

Is bealach iontach é an preas Francach nó caifitéire le caife a dhéanamh agus is dócha gurb é an gléas caife is mó a úsáidtear in Éirinn. Tá go leor cófraí ​​Fraincise éagsúla ar an margadh ach tá an modh chun caife a dhéanamh leo mórán mar a chéile.

Seo roinnt leideanna maidir le conas an leas is fearr a bhaint as do phreas Francach.

Bain úsáid as pónairí atá meilte go garbh – Má tá grinder burr agat, socraigh go garbh é – beidh sé seo cosúil le siúcra gránaithe, gan aon ghiotán púdraithe. Má tá grinder lann leictreach in úsáid agat, meileann na pónairí ar feadh thart ar 10 soicind. Dá fhaide a mheileann tú is mó an seans go dtiocfaidh cáithníní beaga isteach i do ghrúdlann agus go n-éireoidh siad searbh nó gritty. Meilt na pónairí díreach sula ndéanann tú an caife, más féidir. Bain úsáid as uisce scagtha - Tá go leor uisce sconna crua agus tá mianraí tuaslagtha ann a d'fhéadfadh cur isteach ar bhlas do chaife agus ar an gcaoi a n-eastóscann sé. Más féidir leat, bain úsáid as uisce scagtha nó uisce i mbuidéil i do ghrúdaireacht. Bain úsáid as na pónairí is fearr is féidir leat a fháil. Ba chóir go mbeadh sé seo soiléir ach déanfaidh pónairí dona caife dona! Oibreoidh aon cheann dár gcaife Tionscadal Maidin Maith go hiontach i bpreas Fraincise ach is pointe tosaigh maith é ár gColóim mura bhfuil tú cinnte.

Conas an caife damn French Press is fearr a dhéanamh

Is é an méid caife do French Press riail garbh ordóg ná 1-2 spúnóg caife in aghaidh an 200ml uisce (nó 1 chuid caife go 16 chuid uisce). Cuimhnigh go bhfuil spúnóg bhoird níos mó ná spúnóg milseog nó an chuid is mó de spúnóga anraith.

Déan do chuid uisce a théamh go 90 - 93 céim celcius (nó díreach as fiuchphointe) mar ligeann sé seo do na pónairí níos mó olaí agus aromas a scaoileadh. Mura bhfuil rialú teochta ag do chiteal, lig dó suí ar feadh 30 soicind tar éis fiuchadh sula ndoirtear thar an gcaife é - ligfidh sé seo dó fuarú beagán.

Agus uisce te á dhoirteadh isteach i do phreas Fraincis, doirt thar chúl spúnóg é ar na tailte, cabhróidh sé seo leis an teocht a choinneáil suas agus a chinntiú go bhfuil na tailte go léir fliuchta go cothrom. Soak roinnt daoine na tailte i bun an caifitéire ar feadh thart ar nóiméad roimh é a líonadh suas ach ní raibh muid in ann a bhrath aon athrú ar an blas trí é seo a dhéanamh ionas nach bhfuil muid bodhraigh a thuilleadh.

Géar an caife ar feadh 3-4 nóiméad ag brath ar cé chomh láidir is maith leat é. Is leor 5 nóiméad cinnte.

Brúigh an plunger síos go han-mhall, ag tógáil thart ar 6 go 8 soicind chun tuairteála. Má thuilleann tú ró-thapa, caillfidh tú blas éigin agus féadfaidh tú sloda a bheith agat i do chupán freisin.

Doirt isteach i do chupán láithreach. Bain sult as do Caife Tionscadal Maidin Mhaith!

Ar ais go blag