Good Morning Project Guide to Coffee Grind Size

Treoir Tionscadal Dea-Mhaidin ar Mhéid Meileann Caife

Do bhileog cheat do gach próiseas grúdaireachta caife.

Ar cheann dár spriocanna ag Tionscadal Good Morning is chumhacht a thabhairt do ghrúdairí baile a bheith ag obair ar do oidis brewing féin agus níos mó spraoi a bheith agat caife a fhionnadh go bhfuil blas maith agat. Inniu, táimid ag dul thar cheann de na hathróga modh brewing is tábhachtaí agus is éasca a choigeartú: an meileann.

Chun tosú ar chearnóg a haon (nó, ar bhealach níos oiriúnaí, ar mhéid neamhrialta agus ar neamhréir de cháithnín a haon): tagraíonn méid na meilte do cé chomh mór nó chomh beag agus atá na tailte caife aonair. Tá méid meilte tábhachtach den chuid is mó toisc go bhfuil sé ar cheann de na príomh-athróga a chinneann cé chomh tapa agus a dhíscaoilfidh d'uisce na cáithníní sin a chasann d'uisce donn agus a chuireann blas caife mar chaife. De ghnáth, in ionad “mór” agus “beag” úsáidimid na focail “garbh” agus “fíneáil” chun cur síos a dhéanamh ar mhéid na gcáithníní meilte.

Achar dromchla talún caife

Baineann tionchar méid meilte le próisis fhisiceacha a tharlaíonn ar scála measartha beag le linn grúdaireachta. Nuair a bhíonn uisce ag iarraidh na cáithníní blaistithe sin a bhaint amach as talamh caife aonair agus isteach i do chupán, ní féidir leis teleport draíochtúil a dhéanamh go lár an talaimh. Caithfidh sé tosú ón taobh amuigh den cháithnín caife sin agus na solaid chaife intuaslagtha sin a ní ar dtús.

Mar sin, abair go bhfuil cáithnín caife de bhunadh amháin agat agus gearrann tú ina dhá leath é. Tá an méid céanna caife iomlán fágtha agat, ach tá i bhfad níos mó achar dromchla anois ón taobh istigh den cháithnín sin a bhfuil rochtain ag an uisce air láithreach. Dá mhéad píosaí a roinneann tú an cáithnín caife singil isteach iontu, is mó achar dromchla a nochtfar (cé go bhfanann mais iomlán an chaife mar a chéile). Mar sin, in aon mhodh brew, bainfidh tailte caife níos míne amach níos tapúla, agus bainfidh tailte caife níos garbh amach níos moille.

Friotaíocht talamh caife

I modhanna áirithe brew - go sonrach cinn ina sreabhann uisce go hingearach, síos isteach agus trí leaba caife speisialtachta - tá éifeacht thánaisteach ag méid meilte. Má ghlacann tú dhá bhaisc caife agus má mheileann tú bealach amháin níos míne ná an bealach eile, beidh an bealach idir na cáithníní caife de bhunadh singil sin idirghlasáil.

Analaí nach dtagann i ndáiríre ón saol fíor, ach is cosúil go ndéanann sé ciall do gach duine a dúirt mé riamh léi: samhlaigh gur líon tú feadán amháin le carraigeacha agus feadán eile le gaineamh. Má dhéanann tú iarracht uisce a dhoirteadh trí na carraigeacha, rachaidh sé tríd, mar beidh bearnaí móra idir na carraigeacha i gcónaí. Mar sin féin, beidh bearnaí an-bheag idir na gráinní gainimh, agus tógfaidh sé i bhfad níos mó ama ar an uisce dul tríd. Tá an rud céanna faoi deara nuair a athraíonn tú an méid meileann i doirt thairis nó, go háirithe, i espresso . Má mheileann tú ró-fhíneáil, ní hamháin go soláthróidh sé níos mó eastóscadh, ach cuirfidh sé moill ar do shreabhadh freisin agus méadóidh sé do chuid ama iomlán (rud a mhéadóidh eastóscadh freisin).

Caife speisialtachta a mheilt sa bhaile

Is féidir meilteoirí caife a roinnt ina dhá phríomhchampaí, meilte lann agus meilte burr. Meilte lann oibriú ar nós próiseálaí bia nó cumascóir, ag baint úsáide as lanna sníomh chun an caife a ghearradh ina cháithníní níos lú agus níos lú. Dá fhaide a oibríonn an grinder, is mó cáithníní caife a thagann i dteagmháil leis na lanna agus is lú a fhaigheann siad. meilte Burr go bunúsach is dhá dhiosca idirghlasála iad (is féidir iad a bheith árasán nó cónúil , ach chun críocha an mhínithe seo oibríonn siad go leor mar an gcéanna) a bhfuil fiacla géara orthu déanta as ábhair cosúil le ceirmeach nó cruach dhosmálta. Cé go gcinnfidh an t-am ar mhéid an mheilt ar ghreilleán lann, i grinder burr, cinneann an fad idir na burrs cé chomh mór agus a chríochnaíonn do thailte caife.

Tá an caife éagruthach - go fisiciúil ní bhriseann sé isteach i gcáithníní cothroma. Mar sin, fiú amháin i grinder burr beidh roinnt cáithníní a bhfuil cruth aisteach orthu, níos mó ag sleamhnú tríd na burrs, agus cruthófar roinnt cáithníní beaga deannaigh chomh maith. Ach beidh an chuid is mó den chaife speisialtachta a mheileann tú thart ar an méid céanna: méid na bearna sin idir na burrs. I grinder lann, beidh níos mó cáithníní de mhéideanna difriúla sa bhaisc sin de chaife aon bhunús.

Cén fáth a bhfuil comhsheasmhacht mhéid na meilte chomh tábhachtach sin? Bhuel, agus muid ag iarraidh casúr abhaile go measartha minic, is substaint an-chasta é caife go bhfuil a lán de na comhdhúile blas éagsúla. Déan é a chur i gcomparáid le rud éigin thar a bheith simplí: salann boird. Má chuireann tú agus má thuaslagann tú salann i gloine uisce, ní dhéanfaidh an salann sin ach blas an uisce sin a athrú ar bhealach amháin: dá mhéad salann a thuaslagtar, is é an salann is mó a fhaigheann uisce.

Ar an láimh eile, tá blas géar, binneas agus searbhas ag caife, gan trácht ar tonna de chomhdhúile aramatacha éagsúla. Agus baintear na blasanna sin go léir as an gcaife ar rátaí éagsúla (le comhdhúile aigéadach den chuid is mó a bheith níos éasca a bhaint as, agus comhdhúile searbh ag cur beagán níos mó iarracht). Mar sin má tá forais caife neamh-chomhsheasmhach agat, bainfidh tú an iomarca searbhas as cuid de na cáithníní mín sin agus díreach aigéadacht ó chuid de na cinn garbh, rud a fhágann go mbeidh sé deacair cupán caife speisialtachta comhsheasmhach, blasta a fháil.

Cé go molaimid go fonnmhar meilteoirí burr, ní chiallaíonn sé sin nach féidir leat céimeanna a ghlacadh chun go n-oibreoidh do mheilte lann duit. Is léir go bhfuil sé riachtanach cuimhneamh ar chomh mór agus atá an méid meilte, ach tabhair faoi deara cé chomh fada agus atá tú ag meilt agus an méid caife speisialta atá á úsáid agat. Dírigh ar chomh comhsheasmhach agus is féidir.

An méid meileann do gach próiseas brewing caife

Is cuid den spraoi a bhaineann le brewing sa bhaile é méid meilte a choigeartú le haghaidh oidis ar leith, ach tá moltaí ginearálta maidir le méid meilte ann - agus ar chúis mhaith. Tá lipéid ag roinnt meilteoirí orthu a léiríonn modhanna éagsúla grúdaireachta, ach mura bhfuil, seo treoir thapa:

  • caife Tuircis Faigheann sé talamh chomh mín agus is féidir, mar go gcabhraíonn na cáithníní sár-mhín sin leis an gcorp atá ag teastáil don chaife, ach freisin toisc nach mbíonn na forais caife i dteagmháil ach le huisce te i ndáiríre ar feadh cuid ghearr den am brewing. Tá na cáithníní bídeacha sin riachtanach le haghaidh luas eastósctha.
  • Espresso tá an talamh beagán níos garbh, ach fós go mín. Arís, tá na cáithníní míne sin de dhíth orainn mar gheall ar an am brew super-ghearr. Tá siad an-tábhachtach freisin chun friotaíocht a sholáthar don uisce. Déantar Espresso a ghrúdú faoi bhrú ard, rud a mhéadaíonn luas eastósctha, ach gan an meileann mín sin a chuireann ar ár gcumas na meiltí sin a bhrú thar a bheith gar dá chéile, bheadh ​​an t-uisce faoi bhrú ag dul tríd an leaba caife ró-thapa le haghaidh espresso cothrom.
  • Le haghaidh doirt thairis agus drip uathoibríoch grúdairí, claonadh a bhíonn againn a meileann áit éigin sa raon mheán. Go ginearálta, le haghaidh níos lú, aon-fhreastal Doirt overs, beidh muid ag dul beagán níos míne. Ós rud é go bhfuil níos lú uisce á úsáid againn, beidh sé níos deacra an t-am brew a shíneadh, agus mar sin cabhróidh an meileann níos míne le sliocht go tapa. Chomh maith leis sin, cabhróidh an fhriotaíocht ó na forais caife níos míne leis an uisce sileadh níos moille. Má tá tú ag brewing galún go leith caife ag an am céanna (abair i siopa caife), meileann níos gaire do mheán-gharbh, ionas nach mbainfidh tú an iomarca nó go mbeidh sé ró-deacair don uisce sin dul tríd.
  • Ar feadh Preas na Fraince , meileann go leor garbh . Cé go gcabhraíonn sé seo le heastóscadh (ní ábhar imní é an fhriotaíocht i ndáiríre, toisc go bhfuil an t-uisce ina shuí ansin), is cúis mhór é freisin go bhfuil scagaire an preas na Fraince ligfeadh an iomarca cáithníní beaga tríd dá mbeadh an talamh níos míne.
  • Brew fuar tá pónairí caife meilte go garbh freisin, mar gheall ar an am breise brew agus a scagachán , nach mbíonn de ghnáth chomh mín leis an scagaire páipéir i meaisín drip.

Méid meileann caife a choigeartú

Cé go mbeidh tú ag iarraidh fanacht laistigh de na comharsanachtaí ginearálta seo le haghaidh méid meilte, tá go leor seomra wiggle ag an chuid is mó de na meilteoirí chun coigeartuithe níos lú a dhéanamh. Bain úsáid as na coigeartuithe sin chun cabhrú le brew caife nach bhfuil delicious amháin, ach go díreach chun do bhlas.

Dá ísle céatadán den ábhar donn i do thailte caife a bhaintear isteach i do chupán, is amhlaidh is aigéadaí a bheidh do chaife. Dá airde céatadán, is amhlaidh is searbh. Mar sin má dhoirteann do bhlas ró-searbh ort, téigh beagán níos garbh, déan na céimeanna eile go léir arís agus ba chóir go gcabhródh sé. Má tá blas ró-ghéar ar do phreas Francach agus má tá braon milseachta in easnamh air, meileann smidge míne agus ba chóir go mbeadh blas níos cothroime air.

Tá gach caife difriúil, mar sin ní bheidh tú ag dul a fháil ar an Bhrasaíl dorcha-rósta a bhlaiseadh thar-geal ach trí mheilt garbh, agus ní bheidh tú a fháil ar an Aetóip nite bláthach chun blas cosúil le barra seacláide dorcha trí mheilt fíneáil. . Ach le béim a chur ar nótaí saibhir na Brasaíle chocolaty agus go bhfuil blas bláthanna na hAetóipe, tá sé ríthábhachtach a thuiscint.

Méid meileann caifetionscadal maidin mhaithmaidin mhaith caife tionscadalmaidin mhaith caife tionscadalmaidin mhaith caife tionscadal

Ar ais go blag