Drip caife vs Doirt thar caife - cad é an difríocht? Ar an leibhéal is bunúsaí, níl ach difríocht amháin ann: Cé (nó cad) atá ag déanamh an ghrúdaireachta, an duine nó an déantóir caife. Cé go n-éilíonn cón doirteadh láimhe láimhe cumhacht an duine chun an t-uisce a chur leis na tailte caife, úsáideann caife drip meicniú ina ionad.
Sin é. Sin é an tweet agus goss.
Just a kidding. Ar ndóigh, tá beagán níos mó le brewing caife ná sin, agus beidh muid ag dul isteach ar roinnt de na pointí is fearr a dhéanann an dá mhodh grúdaireachta caife ar leith don úsáideoir - ach cuimhnigh go bhfuil an dá mhodh gá le doirteadh uisce te trí a leaba caife talamh, mar sin tá siad níos cosúla ná a cheapann go leor de na lovers caife.
Trealamh
Tá cúpla difríocht dealraitheach idir na huirlisí is gá chun pota caife drip nó baisc de chaife a dhoirteadh a ghrúdú, ach cuirimis tús lena bhfuil i gcoiteann ag an dá cheann: chun an caifé is fearr a dhéanamh i gceachtar den dá stíl, tá sé ina chuidiú go mbeadh grinder burr ardchaighdeáin ann a chruthaíonn comhsheasmhach meileann caife próifíl, agus ceann is féidir a choigeartú go héasca níos garbh agus níos míne chun blas a chur air.
B'fhéidir gur mhaith leat scála a úsáid freisin chun an dá chomhábhar a thomhas i do chóimheas: na pónairí caife (Arabica vs. Robusta) agus an t-uisce brewing a dhoirtfidh tú ó do chiteal nó a úsáidfidh tú i dtaiscumar uisce ionsuite do ghrúdlann caife.
Is gnách go mbíonn drippers caife féin-chuimsitheach agus ní gá aon trealamh breise seachas an caighdeán a bhaineann leo: beidh umar uisce ag an bhfeiste le líonadh le huisce brew, ciseán brew a fhéadfaidh scagaire agus caife meilte a choinneáil, agus a carafe a ghabháil agus a shealbhú ar an caife brewed.
Chun caife a dhoirteadh, beidh an cón brewer, scagaire agus gabhdán ag teastáil uait le brew isteach. Le haghaidh caife a dhoirteadh, is féidir leat a mheascadh agus a mheaitseáil go minic ag baint úsáide as cón dripper nó soitheach riartha eile, ag brath ar do ghiúmar. Níl an cineál sin solúbthachta ag meaisíní drip.
Smacht
Agus an caife á dhoirteadh, tá smacht iomlán ag an úsáideoir ar an bpróiseas grúdaireachta - rud is féidir a bheith ina bheannacht agus ina mhallacht! Teocht an uisce brewing, an méid uisce a chuirtear leis ag an am, sáithiú na dtailte sa scagaire, patrún sreabhadh an uisce isteach sa chaife - is gnéithe iad seo go léir, agus níos mó, ar féidir le duine a rialú agus a rialú. a athrú ó brew go brew, nó fiú i lár aon bhaisc amháin. Ceadaíonn an cineál seo modh grúdaireachta níos mó spáis le haghaidh turgnamh agus feabhsú, ach tá sé go leor freisin chun súil a choinneáil, foghlaim faoi agus iarracht a ath-chruthú ó brew go brew.
Tá meaisíní caifé drip, áfach, cláraithe chun na torthaí céanna a sholáthar gach uair, beagnach,, ag téamh an uisce go dtí an idéalach chéanna teocht brewing caife , é a dháileadh i bpatrún socraithe, agus ag oibriú ar feadh thart ar an méid céanna ama gach brew - gach ceann acu a dhéanann iontaofa agus comhsheasmhach iad. Mar sin féin, ní smaoiníonn siad go criticiúil ar cad ba mhaith le rósta éadrom a dhéanamh ar bhealach difriúil ná rósta dorcha, agus níl súile acu chun cabhrú leo a bhrath an bhfuil cuid den leaba caife ag éirí sáithithe.
Am
Mar sin, cé chomh fada a thógann caife brew ? An bhfuil caife drip níos tapúla ná doirt thar chaife? Sin ábhar dearcadh.
Tógann an chuid is mó de mheaisíní drip uathoibríoch thart ar 10 go 13 nóiméad chun pota caife iomlán a ghrúdadh, ón uair a chuirtear ar siúl iad go dtí an uair a shreabhann an titim dheireanach trí bhun an scagaire. Is am éighníomhach an chuid is mó de seo, rud a chiallaíonn go gcaithfear na comhábhair go léir a thabhairt don mheaisín agus é a chasadh air, agus teasfaidh sé an t-uisce chomh maith lena ligean thar ceal: is féidir leat an t-am sin a úsáid chun céim ar shiúl agus bricfeasta a dhéanamh, freagra a thabhairt ar ríomhphost, nó siúl an madra, a dhéanann an chuma ar an am chun pas a fháil go tapa.
Tá rannpháirtíocht níos gníomhaí ag teastáil le haghaidh grúdaireachta a dhoirteadh, ag tosú leis an uisce brewing a théamh ar an sorn - a thógann thart ar cúig nóiméad i mo theach, agus is iad na cúig nóiméad is faide den lá - agus an t-am brew iomlán de thrí nó ceithre nóiméad san áireamh. , lena n-áirítear am draenála. Tógann sé thart ar an méid céanna ama chun caife a dhoirteadh. Is é an príomhdhifríocht ná go bhfuil sé i bhfad níos deacra, b'fhéidir fiú dodhéanta, ilthasc a dhéanamh go héifeachtach le linn an phróisis. B'fhéidir nach mbeadh sé chomh spraoi don madra, ach tugann sé an deis chun moilliú, díriú, agus blaiseadh nóiméad.
Glan Suas
Tá glanadh na n-innill caife drip agus doirt thar lucht déanta caife sách simplí: caith an scagaire, nigh an carafe nó gabhdán grúdaireachta, agus glan an ciseán scagaire. Is gnách go mbíonn píosaí plaisteacha níos mó marthanacha ag grúdairí drip, agus is minic a thagann gléasanna gloine agus ceirmeacha a dhoirteadh os a chionn is féidir a bhriseadh má thit sa doirteal nó ar an urlár, rud a tharlaíonn ach amháin domsa nuair a bhíonn mé á ghlanadh.
Ó am go chéile beidh gá le díscálú a dhéanamh ar mheaisíní drip, áfach, toisc gur féidir le tógáil aoilscála sa taiscumar uisce agus sa fheadánra clogs, seachbhlas, agus fiú miondealú iomlán ar an innealra. Is cinch é glanadh le tuaslagán simplí d'aigéad citreach ach tógann sé beagán ama. Níl an chomaoin chéanna ag baint le feistí a dhoirteadh.
Blaiseadh
Má thuigeann tú na bunghnéithe brewing caife agus eastóscadh, is féidir leat a dhéanamh blas caife iontach is cuma conas a ghrúdaíonn tú é, fiú má tá tú ar cic ketogenic agus go bhfuil tú ar fad i bhfabhar caife im. Níl aon chúis bhunúsach ann gur chóir go mbeadh níos fearr ag doirteadh brewing nó brewing drip ná an ceann eile. Mar sin féin, feiceann roinnt óltóirí caife nach bhfuil siad chomh hoiriúnach do chaiféanna íogair agus uathúla mar gheall ar an easpa smachta iomlán is féidir le grúdairí drip. Ar an láimh eile, b'fhéidir nach mbeadh gá leis an aird agus na sonraí a bhaineann le grúdaireacht dhoirteadh chun an leas is fearr a bhaint as níos mó caifeanna seacláide, nutty agus rósta.
É sin ráite, níl aon bhealach mícheart le brew, chomh fada agus a bhlaiseadh na torthaí cosúil le caife iontach duit.
Mar sin, an bhfuil tú ar an bhfoireann drip caife, foireann doirt thar caife, nó an dá? Anseo ag an Tionscadal Good Morning , is féidir linn na pónairí caife is delicious a sholáthar duit is fearr a oireann don dá mhodh brew!