Tá go leor fachtóirí ann a théann i bhfeidhm ar bhlas cupán caife. Ar ndóigh, tá cáilíocht na pónairí caife, an chaoi a mbaintear iad, conas a phróiseáiltear iad, a n-iompraítear agus a sheachadtar chuig an roaster iad. Táimid ag brath ar ár gcaidreamh le feirmeoirí, bróicéirí agus soláthraithe do cháilíocht na pónairí suas go dtí go bhfaighimid iad. Nuair a ghlactar isteach inár rósta iad, is faoinár bhfoireann atá sé iad a stóráil i dtimpeallacht optamach, ag cur leibhéil teochta agus taise san áireamh.
Ag Tionscadal Maidin Mhaith róstaimid ár gcaife go léir chuig próifíl – modh céim ar chéim chun athróga teasa, aeir agus ama a róstadh agus a rialú chun próifíl inmhianaithe a bhaint amach. Tríd an modheolaíocht dhian seo a leanúint agus a bhainistiú, is féidir linn na caifeanna speisialtachta den scoth céanna a tháirgeadh seachtain i ndiaidh seachtaine dár gcliaint.
Nuair a bhíonn sé rósta tarlaíonn imoibriú ceimiceach (caramelization Maillard) agus a thugann amach binneas nádúrtha na pónairí caife. Faoi chaife rósta nó an-éadrom rósta – (a bhí ina threocht gearrthéarmach) táirgeann sé níos lú dé-ocsaíd charbóin, níos lú cremá, níos lú lipidí aramatacha, agus níos lú aroma. Is féidir go mbeidh blas níos mó torthaí ar an gcaife ar dtús ach tá an blas sách réidh agus géar (nó peanutty, nó féarach) gan mórán coirp.
Ag an bpointe eile, táirgeann caife ró-rósta nó ró-dorcha rósta an iomarca dé-ocsaíd charbóin, go leor cumhra ach bíonn blas searbh ar an gcaife agus dóitear é. Is minic go mbíonn na pónairí caife dorcha rósta olacha agus is féidir leis an ola seo blas géar a fhágáil ar chaife.
Chun blasanna nádúrtha na bpónairí speisialtachta a fhoinimid ó ar fud an domhain a bharrfheabhsú, ní róstaítear Tionscadal Good Morning ach go dtí an chéad scoilteadh (nuair a mhéadaíonn teas inmheánach na pónairí agus nuair a thosaíonn na pónairí ag oscailt) - díreach mar a dhéanann próiseas caramelúcháin Maillard. Tosaíonn a fhorbairt ar an sweetness nádúrtha. Tá eolaíocht ann chun caife a róstadh i gceart, ach tá ealaín ann le fios a bheith agat cathain agus conas na hathróga a athrú fiú beagán. Tríd an ealaín seo a chleachtadh féadann rósta slachtmhar blasanna iontacha agus iontasacha a tháirgeadh.