Ciallaíonn na modhanna seo go bhfuil an caife i dteagmháil leis an uisce ar feadh dhá nó ceithre nóiméad i bhfabhar eastóscadh na caiféin agus dá bhrí sin an searbhas. Toisc gurb é an phróifíl atá á lorg ná éadrom, íonacht, míne agus easpa searbhas, caithfidh an modh rósta a bheith éadrom agus pónairí fós beagán rocach ach cócaráilte go dtí an croí. Anseo thíos gheobhaidh tú liosta de na píosaí trealaimh don mhodh milis caife a dhéanamh.
Hario V60:
Chun caife V60 a dhéanamh ní mór duit dripper poircealláin nó copar, carafe gloine borosilicate mar aon le scagairí páipéir. Gan dearmad a dhéanamh ar chaife atá rósta go speisialta le haghaidh modhanna milis. Is é an scagaire an modh a chumasaíonn an toradh is íona sa chupán agus is féidir leis an aromas is fearr agus is so-ghalaithe den chineál bláthanna a athbhunú trí úsáid a bhaint as scagaire atá sách scagach, áfach.
Próifíl: Leacht soiléir cosúil le tae, béal éadrom, aigéadach ag brath ar an gcaife a úsáidtear, cúiteamh iontach d'aon chineál aroma
Chemex:
Chun caife a dhéanamh le Chemex beidh an déantóir caife agus scagairí den bhranda céanna uait. Agus fós ag cuimhneamh ar chaife rósta a úsáid atá oiriúnach do mhodhanna mín caife a dhéanamh. Déantóir caife is ea an Chemex le scagairí atá deartha go speisialta a chum an poitigéir Peter Schlumbohm i SAM i 1941. Taispeántar é ar bhonn buan i Músaem na Nua-Ealaíne i Nua-Eabhrac agus i Corning Museum of Glass i Nua-Eabhrac.
Próifíl déantóir caife: Seachas a dhearadh, is é an rud a dhéanann idirdhealú idir Chemex® agus V60 Hario® nó aon chóras scagacháin eile ná a scagaire tiubh le beagán porosity, rud a fhágann gur féidir fíorbheagán ábhar a shreabhadh tríd. Dá bhrí sin tá an toradh i gcupán an-íon, b'fhéidir fiú ró-íon mar is deacair na caifeanna is fearr a chur in iúl go hiomlán leis an modh seo.
Déantóir caife loine:
Invented sa Fhrainc i lár an 19ú haois, tá an déantóir caife loine fós ar cheann de na modhanna is coitianta ar fud an domhain. Tugann cainteoirí Béarla The French Press air agus is fearr leis na Francaigh an déantóir caife Bodum® a thabhairt air, ó ainm na cuideachta Danmhairge a rinne an príomhthionscadal dá raon caife. Is é an modh is éasca le húsáid i ndáiríre. Is insileadh íon é seo as a mbaintear na forais trí iad a bhrú síos go bun an déantóra caife. D'fhéadfaí a rá go bhfuil an modh Brasaíle lúide na forais.
Próifíl: Cupán le béalchuas, taitneamhach go leor ach nach bhfuil íonacht ann mar gheall ar ardleibhéal dríodraithe. Tá sé an-tábhachtach an leacht go léir a dhoirteadh isteach i gcoimeádán eile nó é a sheirbheáil i gcupáin. Má fhágann tú é gan teagmháil leis an loine, leanann an insileadh agus éiríonn an sú searbh.
Aeropress:
Invented sna Stáit Aontaithe i 2005, úsáideann Aeropress seomra agus plunger le scagaire páipéir comhtháite. Comhlachas idir insileadh agus scagachán, d’fhéadfaí a rá go bhfaightear caife French Press cé go bhfuil sé scagtha gan mórán brú. Meascán suimiúil de insileadh agus síothlú gan mórán brú.
Próifíl: Mothú béil meánach ach taitneamhach le cruinn agus íonacht choibhneasta. Ainmnítear an Siphon, a cumadh sa Fhrainc thart ar 1825, ina dhéantóir caife siphon dúlagair mar is é an próiseas eastósctha scagachán trí dhúlagar. Comhdhéanta de dhá chruinneog ghloine a leagtar ceann amháin os cionn an chinn eile agus daingnithe do shealbhóir, feidhmíonn sé ag baint úsáide as prionsabal leathnú agus crapadh gaile. Rud breá atá ann agus cé chomh deas é féachaint air ach i bhfad ó bheith simplí le glanadh. Ní féidir toradh an chupáin a bhréagnú agus d’fhéadfaí é a chur i gcomparáid le caife scagtha French Press.
Próifíl: An-chosúil le caife scagtha, an-íon mar go bhfuil sé scagtha, aibhsítear roundness. Chun caifé maith a dhéanamh, ní mór duit na nithe seo a leanas a bheith agat freisin: Meilte/muileann caife le haghaidh meilte optamach: Chun caife maith a fháil, tá sé ríthábhachtach é a mheilt díreach roimh eastóscadh le meileann atá oiriúnach don mhodh úsáide. Éilíonn sin muileann le rothaí meilte inchoigeartaithe. Ní cheadaíonn meilte caife rothlacha meilte beacht agus an caife a dhó. Is féidir leat torthaí an-mhaith a fháil le meilte láimhe beaga mar an Comandante® nó an Hario®. Is féidir leat muilte leictreacha a cheannach freisin le rothaí meilte mar an ENCORE nó an Sette 270 le Baratza. Ba chóir iad a ainmniú go teagmhasach mar bhrúiteoirí mar go ndéanfaidh an dá roth meilte cothrom nó cónúil an caife a bhrú go micreamhéadrach. Díríonn roinnt brúiteoirí ar mhodhanna milis agus tá cinn eile ceaptha go sonrach le haghaidh caife espresso. Tá cuid acu deartha don dá mhodh. Citeal don teocht cheart: Is bunriachtanas é rialú maith ar theocht an uisce a úsáidtear le haghaidh torthaí maithe. Athraíonn sé ag brath ar an modh, an méid rósta caife agus an toradh a bhfuiltear ag súil leis. Chun an méid thuas a bhaint amach, tá citeal ar an margadh le córais rialaithe teochta an-bheacht cosúil leis an Artisan le Brewista® nó an Buono Kettle le Hario® a chuireann ar chumas teocht an uisce a choinneáil freisin. Is féidir leat leas a bhaint freisin as taiscéalaithe teirmeacha beaga a thairgeann beachtas agus nach bhfuil costasach ar chor ar bith.
Scála digiteach le haghaidh meá chruinn:
ba chóir go mbeadh go leor scála digiteach cistin bheag le léiriú ar mheáchan tare. Tá roinnt trealamh, den chineál Acaia nó Hario deartha go sonrach le haghaidh caife. Tá siad uiscedhíonta agus léiríonn siad dul chun cinn eastósctha amaithe.